måndag, september 26, 2022
HemAnhörig12/10 Event om patient- och anhörigstöd vid kognitiv sjukdom/demenssjukdom

12/10 Event om patient- och anhörigstöd vid kognitiv sjukdom/demenssjukdom

Du är hjärtligt välkommen till ett digitalt evenemang om patient- och anhörigstöd vid kognitiv sjukdom/demenssjukdom! Du får veta mer om anhörigstödet Demenslotsen och träffa personer som är med i utvecklingen av patientstödet Alzheimerguiden. Du får lyssna till ett samtal mellan tre män om anhörigstöd. Du får också veta mer om projektet ”Ett demensvänligt Helsingborg” samt initiativet Svenskt Nätverk Unga Anhöriga.

Välkommen med din anmälan till eventet äger rum via Zoom kl 10.30-12.00 den 12 oktober.

Program:

Demenslotsen – förser anhöriga med stöd och vägledning allteftersom nya behov uppstår. Lyssna till en kort presentation om hur er kommun med hjälp av tjänsten kan nå ut till fler anhöriga samt få stöd i att leverera relevant information under anhörigresan.

Alzheimerguiden – ska ge personer som fått diagnosen Alzheimers sjukdom stöd till att leva så bra som möjligt, så länge som möjligt. Ta del av innehållet och träffa projektdeltagare:  Henrik Frenkel, Alzheimer Life samt deltagare i referensgruppen för patienter. 


Ett demensvänligt Helsingborg – ett så kallat hypoteslabb vars syfte är göra Helsingborg till en stad där personer med demenssjukdom möts av ett samhälle som är inkluderande och möjliggör god livskvalitet. Berättar om projektet gör: Silviasyster Karin Nilsson, strategisk demenssjuksköterska Kerstin Skornicka Persson samt projektledare Maria Rosendahl. 

Har män samma behov av anhörigstöd som kvinnor och är dagens stödverksamheter anpassade för att möta mäns behov? Lyssna på ett samtal mellan tre män.

Svenska Nätverket för Unga Anhöriga (SNUA) Hör Silivialäkare Moa Wibom, representant för nätverket, berätta om initiativet som ger professionen råd och stöd i att hjälpa barn och unga i deras svåra situation.

Det är kostnadsfritt att delta men det finns ett begränsat antal platser. Först till kvarn principen gäller. Klicka nedan för att komma till anmälningslänken.

https://www.alzheimerguiden.se/anmalan12okt.html

Foto av Ann Nekr från Pexels

Relaterade artiklar

Senaste Artiklar

Mest populära artiklar